3ºESO: XARRADA DE L´ ESCRIPTORA Mª ÁNGELES GÓMEZ SAR

El passat divendres 12 d´abril l´escriptora MªÁngeles Gómez va vindre a la nostra escola per a realitzar una xarrada del seu llibre “Media Luna”. Cal destacar que ens va sorprendre molt trobar-nos amb un llibre que parlara de la nostra ciutat i que, a més, ens creara un enganxament de lectura des de les primeres pàgines. Una història amb molts ingredients com l’amor vinculat amb una trama repleta d’aventures que ens va encaminar a un desenllaç sorprenent.
Encara que va començar a les huit del matí, va fer-ho molt entretingut i dinàmic per a connectar amb nosaltres. Seguidament, ens va narrar la seua biografía i com va inspirar-se per escriure´l. A més a més, amb un ventall de preguntes que ens reformulava volia conèixer la nostra impressió i interpretació de la lectura del llibre segons la nostra perspectiva.
Tot seguit, va explicar que la novel.la estava dirigida pels adolescents per a inculcar valors educatius en situacions quotidianes de la vida diària a la seua edat. També ens va preguntar si crearíem altre final alternatiu a la història dels personatges Sara i Mª Lluïsa.
Finalment, va signar els nostres llibres de manera individual i ens anava preguntant que part ens havia agradat més per escriure la seua dedicatòria.
Per a concloure, va posar l´accent en la importància que té a la nostra edat començar a escriure i expressar les nostres preocupacions amb l’ objectiu de ser compresos.

Rania Ndong, Irene González, Celia Ferrández i Hidaya Elanzi (3ºESO-B)

“Media Luna” es un libro interesante y entretenido, escrito por la alicantina Maria Ángeles Gómez Sar. El libro contiene aventuras y algo de suspense por las calles más conocidas de la ciudad de Alicante, con monumentos y hechos históricos destacados de la ciudad.
En el libro se presentan varios valores que poco a poco se han ido perdiendo entre la juventud y que no viene nada mal recordarlo, ya que tiene un enfoque prioritario hacia los adolescentes.
Este día María Ángeles, nos hizo una visita al alumnado de 3ºESO-A y 3ºESO-B, en el centro educativo Nuestra Señora del Remedio, en la que nos explicó varios aspectos sobre su libro, como por ejemplo, el porqué de las características de los personajes que se mencionan en el libro, los diferentes acontecimientos e incluso la muerte de uno de ellos. Además, nos ha contado detalles específicos así como las razones de la selección de esos lugares elegidos y de los símbolos escondidos.
Finalmente, nos ha permitido formularle preguntas sobre el libro y su actitud ha sido muy amable en todo momento, ya que nos ha ofrecido un poco de su tiempo y ha terminando firmándonos su libro. Me gustaría destacar, que es una persona muy simpática, por esta razón, esperamos que se supere a sí misma y siga escribiendo porque ha sido un gran placer poder conocerla personalmente.

Angie Garrido Lozada (3ºESO-A)